Salsa z fig swój złocisty kolor zawdzięcza dojrzałym i mięsistym owocom, które przez cały okres dojrzewania nasiąkały słońcem południowych Włoch. Dzięki temu przetwór zyskał doskonały, naturalny smak, który na pewno przypadnie Ci do gustu, jeśli jesteś fanem nietuzinkowych połączeń smaków.
Salsa ma delikatny, owocowy smak z odrobiną pikanterii. Co najważniejsze, pikantność nie dominuje całości, a słodko-ostre połączenie pobudza kubki smakowe.
Słodko-pikantna salsa doskonale łączy się z serami. Szczególnie polecamy spróbować go z kremowym brie, fontine czy toma. To świetny wybór, szczególnie podczas degustacji deski serów w gronie znajomych.
A jeśli chcesz nieco odświeżyć klasyczne danie – dodaj salsę z fig do tataru. Nie tylko wspaniale komponuje się na talerzu, ale również zaskakuje i co najważniejsze – doskonale smakuje!
Wypróbuj salsę z fig i przygotuj się na degustację pełną nowych smaków!
Skład: figi 50%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, dwutlenek siarki jako pozostałość (konserwant), naturalny aromat musztardowy.
Gramatura: 100g