Bazylia i oliwa to dwa składniki, które mocno kojarzą się z kuchnią włoską. Dzięki ich połączeniu można uzyskać przyprawę, która podkręci smak przygotowanej przez Ciebie sałatki, bruschetty czy pizzy. To także idealny dodatek do zup, szczególnie tych, w których królują pomidory.
Świeży smak oliwy z oliwek extra virgin łączy się z orzeźwiającą bazylią. Dzięki temu oliwa nabiera prawdziwie śródziemnomorskiego, ziołowego charakteru.
Oliwa ze smakiem bazylii doskonale spisze się w sałatce caprese. Dojrzałe, słodkie pomidory, kremowa mozzarella oraz kilka kropli bazyliowej oliwy sprawi, że poczujesz się niczym w na letnim pobycie we Włoszech!
To przede wszystkim świeży i bogaty smak tłoczonych oliwek. Oliwa extra virgin charakteryzuje się najlepszymi właściwościami zdrowotnymi oraz najwyższą jakością. Otrzymuje się ja z tłoczenia oliwek w prasie. Cały proces musi przebiec możliwie najszybciej i bez dostępu do światła, a produkt nie może mieć większej kwasowości niż 0,8%.
Zakochaj się w połączeniu złocistej oliwy z aromatyczną, świeżą bazylią i przyrządź doskonałą sałatkę!
Skład: oliwa z oliwek extra vergine, naturalny aromat z bazylii.
Pojemność: 250ml