Doskonała, pikantna oliwa z oliwek extra virgin o głębokim smaku, której charakteru nadaje niewielka, pikantna papryczka peperoncino.
To papryczki szczególnie popularne na południu Włoch. Ich dodatek nadaje oliwie delikatnego, czerwonego koloru. Smak papryczki podkreśli każde przygotowane przez Ciebie włoskie danie.
Świetnie uzupełni smak ryb, mięs oraz pizzy dodając im odrobiny ostrości. Znakomicie sprawdzi się też przy spaghetti aglio e olio.
Oliwa extra virgine powstaje z soku świeżych oliwek o kwasowości mniejszej niż 0,8%. Zwykle za pomocą pras hydraulicznych oraz bez użycia chemii.
Cały proces musi być jak najkrótszy oraz oliwa powinna mieć jak najmniejszy dostęp do światła. Dzięki temu produkt, który otrzymujesz, ma tak bogaty smak i aromat. W przypadku tej oliwy na końcu procesu do butelki trafiło kilka papryczek, które znane są ze swojego pozytywnego wpływu na trawienie.
Już dziś zamów buteleczkę tej doskonałej pikantnej oliwy z oliwek i podkreśl smak rodzinnych obiadów!
Pojemność: 250ml
Skład: Oliwa z pierwszego tłoczenia (98%), peperoncino (1%), naturalny aromat peperoncino
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.