Doskonała oliwa z pierwszego tłoczenia z dodatkiem niewielkich papryczek. Dzięki nim oliwa nabrała głębszego, rubinowego koloru oraz zdecydowanego, pikantnego smaku. Sprawia to, że przyprawa ta przyda Ci się podczas przygotowywania włoskich past jedzonych w gronie najbliższych.
To idealna przyprawa do włoskiego spaghetti alla puttanesca, w którym królują pomidory oliwki, kapary i anchois. Smak pikantnej oliwy doskonale podkreśli również pasta alla boscaiola, którego podstawą jest śmietanowy, gęsty sos.
Oliwa extra virgin to najlepszej jakości sok z oliwek. Najpierw wyselekcjonowane owoce trafiają pod kamienne koła, które mielą je na pastę. Później zmielona masa trafia do prasy, która sprawnie wyciska świeżą oliwę. Dzięki zachowaniu temperatury poniżej 27°C oraz szybkiemu przeprowadzeniu tłoczenia oliwa ma głęboki i wyrazisty smak.
Krótko mówiąc, oznaczenie extra virgin daje Ci pewność, że otrzymujesz produkt z wysokiej półki.
Zamów pikantną oliwę Levante i spędź miłe chwile przy obiedzie o doskonałym smaku!
Skład: oliwa extra vergine, naturalny aromat ostrej papryki, ostra papryka w całości.
Pojemność: 250ml