Smak tego kremu balsamiczny znakomicie świetnie komponuje się z makaronami, a także daniami mięsnymi i warzywami. To uniwersalna przyprawa, jednak należy dodawać ją w małych ilościach, aby nie zdominowała smaku, a jedynie go podkreśliła.
Dodatek papryczki sprawia, że do swojego ulubionego dania dodasz również nieco przyjemnej pikantności.
Aby stworzyć perfekcyjny w smaku krem balsamiczny, należy zacząć od octu balsamicznego – bazy tej aksamitnej przyprawy. Najlepszy ocet balsamiczny powstaje w Modenie, gdzie rzemieślnicy najpierw wyciskają winogronowy sok, by wymieszać go z octem balsamicznym. Wszystko później należy zagotować i leżakować w beczkach.
Aksamitny krem otrzymuje dzięki redukcji octu balsamicznego oraz dodaniu na przykład miodu. Pozwala to przełamać octowy posmak przez delikatną słodycz, a cały sos staje się niezwykle aksamitny i kremowy.
Sprawdź krem balsamiczny aromatyzowany pikantną papryką i podkreśl smak swojego rodzinnego obiadu!
Skład: gotowany moszcz gronowy, ocet balsamiczny z Modeny IGP, cukier, skrobia kukurydziana, naturalny aromat z papryki pikantnej, sól.
Gramatura: 250ml