Jeśli marzy Ci się rodzinny obiad, na którym wspólnie zjecie domową pizzę, to mąka typu 00 zapewni Ci perfekcyjne ciasto rodem ze słonecznej Italii. Pizzeria Caputo tipo 00 to bardzo drobno zmielona, jasna mąka z mocnym glutenem. Idealnie nadaje się do ciasta, które nie wymaga długiego czasu dojrzewania.
Ciasto na pizzę wyrobione z mąki typu 00 charakteryzuje się niezwykłą chrupkością na zewnątrz, a wewnątrz pozostaje miękkie i puszyste. Co więcej, przesmarowane pomidorowym sosem ciasto nie nasiąka i pozostaje chrupiące. Ciasto na pizzę co prawda stworzysz z mąki każdego rodzaju, jednak jedynie mąka typu 00 daje Ci prawdziwie włoski smak i idealną konsystencję ciasta.
Produkt ten spisze się również przy wyrabianiu pierożków ravioli oraz pieczywa takiego jak chleb czy bułki. Mąka 00 nadaje się również do wszelkiego rodzaju włoskich śniadaniowych wypieków. Czy istnieje coś lepszego niż świeże pieczywo ze słodką marmoladą i aromatem kawy o poranku?
Wybierz mąkę Caputo typu 00 i spraw by Twoje wypieki zyskały prawdziwie włoskiego charakteru!
Gramatura: 1kg