Grissini należy do typowego, włoskiego antipasti. Oznacza to, że jest jednym z elementów włoskich przystawek, które zwykle podaje się w formie wędlin, serów, oliwek oraz chleba z dodatkiem oliwek czy pomidorów.
W tym przypadku grissini występują w swojej klasycznej, naturalnej formie. To chlebowe paluszki, które intensywnie pachną dzięki zakwasowi. Ręczna metoda rozciągania ciasta sprawiła, że są niezwykle chrupiące.
Doskonałe jako dodatek do śniadania czy kolacji lub drobny smakołyk do wieczornego seansu. Warto spróbować je zarówno ze słodką konfiturą czy miodem, jak i owinięte cienką, włoską wędliną prosciutto.
Grissini dzięki swojemu delikatnemu smakowi, świetnie komponują z dowolnym dodatkiem.
Patti to włoska marka, której tradycje sięgają roku 1970. Rodzina założyciela, Patti Francesco zasłynęła dzięki swoim znakomitym Ciabatta Italia, które smakiem i chrupkością podbiły serca Włochów. Po jakimś czasie firma rozwinęła działalność również o słodkości i znakomite grissini.
Wypróbuj czołowego produktu Patti i poznaj tę prawdziwie włoską przekąskę!
Skład: Mąka z pszenicy miękkiej typ "00", woda, ekstrakt słodowy, sól, smalec, drożdże piwne, oliwa extra virgin, może zawierać: sezam, orzechy i soję.
Gramatura: 200g