Przygotowywany według tradycyjnej receptury sos z dziczyzny. Warzywa oraz mięso z dzika przez długi czas dusiły się w mieszance bulionu i wina, by stworzyć smak, w którym się zakochasz!
To dobra propozycja na szybki i wypełniony naturalnym smakiem obiad, gdy nie masz czasu, aby przygotgowywać posiłek od zera.
Dzięki ragu z dzika stworzysz posiłek pełen wysokiej jakości składników o wyszukanym smaku dziczyzny.
Przygotowywanie ragu od podstaw wymaga cierpliwości i wyczucia. Powinno ono gotować się przynajmniej przez dwie godziny oraz być na tyle gęste, że wbita w sos łyżka utrzyma się w pionie. Ragu od Riva Alimentari trzyma się tradycyjnej receptury oraz wykorzystuje jedynie naturalne składniki. Same z niego korzystamy, gdy chcemy przygotować szybką i pełną smaku pastę.
Osobiście do ragu polecamy makaron typu fettucine, pappardelle lub tagliatelle. Makarony te są szerokie i doskonale otulają się sosem, tworząc jedną harmonijną całość.
Zamów ragu z dzika i poznaj naturalny smak pasty z dziczyzną!
Skład: 42% mięso dzika, pulpa pomidorowa, wino białe i czerwone, podwójny koncentrat pomidorowy, cebula, seler, oliwa z oliwek, marchew, sól, rosół warzywny, brandy, cukier, przyprawy i rośliny aromatyczne, przeciwutleniacz, regulator kwasowości. Może zawierć śladowe ilości mleka.
Gramatura: 180g