Czarny ryż do risotto Riso Nero to zdecydowanie coś, co zaskoczy Twoich gości podczas towarzyskiego, obiedniego spotkania. Ryż ma czarny naturalny kolor pochodzący z zewnętrznej warstwy ziaren.
Z powodu ciemnej zewnętrznej łuski, ryż charakteryzuje się znacznie większą zawartością aminokwasów, witaminy B5 i minerałów.
To doskonały wybór na stworzenie popisowego, reprezentacyjnego dania podczas specjalnych okazji!
Podobnie jak czarny makaron, utarło się, aby ciemny ryż podawać szczególnie z owocami morza. Dodane do czarnego ryżu skorupiaki i mięczaki podnoszą prestiż dania oraz stanowią zachęcające urozmaicenie kolorystyczne w potrawie.
Czarne risotto polecamy serwować szczególnie w towarzystwie krewetek i kalmarów. Pamiętaj również, aby sam ryż ugotować al dente, czyli miękki w środki i delikatnie twardy we wnętrzu.
Zamw paczkę czarnego ryżu do risotto i stwórz popisową potrawę na kolejne rodzinne spotkanie!