dostawaDarmowa dostawa już od 300 zł +48 663 342 088
Włoska Kawa18084
La Molisana

Włoski makaron Fusilloni superiori z matrycy z brązu - 500g

Producent: La Molisana
Na bazie: mąki z pszenicy durum
Użyta matryca: z brązu
19,19 zł
dostępność
Produkt niedostępny niedostępny
czas przygotowania
Wysyłka do 24h Dowiedz się więcej
dostawa
Darmowa dostawa Do bezpłatnej dostawy brakuje: 299,00 zł
map
Dostępny stacjonarnie i online sprawdź adres sklepu

Opis

Fusilloni superiori z matrycy z brązu

Fusilloni to powiększona wersja tradycyjnego fusilli, krótkich spirali przywodzących na myśl korkociąg. W Polsce makaron ten podobnie jak jego mniejszy odpowiednik, znany jest pod nazwą “świderki”. Dzięki swojemu kształtowi i strukturze świetnie oblepia się sosem, nadaje się zarówno do lżejszych, jak i nieco cięższych sosów. Sprawdzi się także jako element zapiekanki.

Fusilloni warto wypróbować ze zmielonymi pistacjami, soczystymi pomidorkami cherry oraz parmagiano reggiano. To także znakomity wybór do różnego rodzaju bogatszych sosów np. z udziałem boczku.

Fusilloni superiori potrzebuje 10 minut we wrzącej, słonej niczym Adriatyk wodzie. Dzięki temu makaron stanie się złocisty, sprężysty oraz równomiernie obklei się w sosie.Matryca z brązu – co zmienia w produkcji makaronu?

Makaron, który przeszedł przez matrycę z brązu, na pierwszy rzut oka wygląda bardziej swojsko i domowo. Pierwsze matryce do makaronu wykonywało się właśnie z tego materiału. Dziś wiele marek powraca do korzeni produkcji, by dostarczać produkty rzemieślniczej jakości. 

Dzięki użyciu matrycy z brązu powierzchnia makaronu jest nieregularna i chropowata, dzięki czemu sosy o wiele lepiej się z nim łączą. To wszystko sprawia, że makaron z sosem tworzy jedną całość, a Ty otrzymujesz pełen smaku włoski obiad.

La Molisana – rzemieślnicza tradycja płynąca z gór

Wytwórnia La Molisana znajduje się w miejscowości Campobasso, dzięki czemu fabryka należy do jednej z najwyżej położonych we Włoszech! To rejon z długą tradycją uprawy zboża oraz bogaty w górską, krystaliczną wodę. Pierwsze warsztaty młynarskie zaczęły powstawać tu na początku zeszłego wieku.

 Tradycja wyrabiania makaronu przez firmę sięga roku 1912. Wszystko zaczęło się od niewielkiego, rzemieślniczego sklepu z makaronami wyrabianymi przez właściciela. 

Dziś, dzięki mocy tradycyjnych przepisów i rodzinnych więzi, La Molisana dostarcza makarony na stoły w wielu krajach Europy. 

Ty też przekonaj się o włoskiej tradycji makaronów z tych stron i przygotuj wspaniały, rodzinny obiad!



Szczegóły

Producent: La Molisana
Na bazie: mąki z pszenicy durum
Użyta matryca: z brązu

Skład: Mąka semolina z pszenicy durum.
Gramatura: 500g

Podobne produkty

Makaron Calamarata Sublime n'314
19,19 zł brak produktu
Koszyk został zaktualizowany

Podaj kod pocztowy i sprawdź czy możemy dostarczyć Ci świeże produkty z DPD Food.

Proszę wprowadzić kod pocztowy w formacie 00000 lub 00-000.

Możemy dostarczyć Ci świeże włoskie produkty.

Możesz odebrać świeże włoskie produkty w naszym sklepie stacjonarnym w Krakowie, lub zamówić do domu produkty z innego działu.

Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij