Chrupiące, wypełnione całymi pistacjami sucharki, których smak podkreśla cytrynowa skórka. Prawdziwy toskański przysmak, który na chwilę zabierze Cię do Włoch.
Cantuccini swoją chrupkość zawdzięcza podwójnemu pieczeniu. Najpierw ciasto należy zapiec w formie dużego wałka, a później pokroić i upiec jeszcze raz w grubych plastrach.
Dzięki procesowi podwójnego pieczenia ciastka mogą długo oczekiwać na okazję do ich skosztowania. Wystarczy jedynie zamknąć je w szczelnym opakowaniu.
Cantuccini są dosyć twarde, jednak właśnie takie mają być. W Toskanii raczej nie jada się ich “na sucho”. Cantuccini lubią towarzystwo dobrej włoskiej kawy lub… deserowego wina!
Wystarczy jedynie na kilka sekund zanurzyć je w naparze kawy lub wina vin santo. Ciastko szybko nasiąka i przyjmuje doskonały smak napoju, który połączy się z pistacjami oraz posmakiem cytryny.
Dzięki nasiąknięciu ciastko staje się miękkie, a Ty otrzymujesz istne smakowe fajerwerki!
Zamów toskańskie ciastka cantuccini i zakochaj się w ich smaku!
Skład: mąka pszenna, cukier, pasteryzowane świeże jajka, migdały 15%, pistacje, masło, sok z cytryny, spulchniacz, sól, aromaty.
Gramatura: 180g