Cantuccini to chrupiące ciastka pochodzące z Toskanii wypełnione całymi migdałami. W tym przypadku w zdrowej wersji razowej, przez co wypiek zawiera więcej błonnika. Idealny wybór do Twoich rodzinnych rozmów przy słodkiej przekąsce!
Cantuccini zdecydowanie należy do ciastek twardych, wszystko dzięki procesowi podwójnego wypiekania. Najpierw ciasto w formie wałka trafia do pieca na pierwsze wypiekanie, a później tnie się je w grube plastry, aby wypiec je ponownie.
Dzięki temu Twoje ciastka nawet po odpakowaniu zachowują swój smak, konsystencję i aromat na bardzo długo. Wystarczy jedynie przesypać je do szczelnego pojemnika.
Włosi z Toskanii mają dwa sposoby na okiełznanie twardych ciastek. Wystarczy podać je z kawą lub deserowym winem vin santo.
Weź jedno cantuccini i zanurz w wybranym napoju. Dzięki temu ciastko stanie się miękkie i zyska smak wybranego napoju, a Ciebie czeka istna smakowa bomba!
Przygotuj się na wycieczkę po toskańskich smakach i zamów już dziś wyśmienite migdałowe ciastka cantuccini!
Skład: razowa mąka pszenna (35%), cukier trzcinowy nierafinowany, migdały (20%), świeże jaja pasteryzowane, masło, miód, sól, środek spulchniający (wodorowęglan amonu) aromaty naturalne.
Informacja dla alergików: Zawiera migdały, jaja, gluten i mleko. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, soi i sezam.
Gramatura: 200g