Podwójnie czekoladowe kruche ciasteczka, to zdecydowanie wybór dla małych i dużych amatorów czekoladowych smaków. Do ciastek trafia kakao pochodzące z południowej ameryki, któremu ciasteczka zawdzięczają tak głęboki, czekoladowy aromat. Zapewniamy, że to czekoladowe uderzenie poczujesz już po pierwszym kęsie!
Gdyby tego było mało, smak dopełniają czekoladowe drobinki, które dodają słodyczy. To idealne połączenie delikatnej kakaowej goryczy, którą łagodzi smak czekolady.
Dzięki temu kakaowe ciastko Ottimini doskonale komponuje się z kawą, herbatą czy zimnym mlekiem.
Śniadania we Włoszech zwykle są błyskawiczne, powinny też dawać odpowiednią dawkę energii, aby sprostać codziennym trudom. Zwykle takie szybkie włoskie śniadanie składa się z kawy. Często to espresso, caffe latte bądź cappucino. Szczególnie te dwie ostatnie propozycje we Włoszech postrzega się jako kawy śniadaniowe. Drugą częścią śniadania są słodkie wypieki, mogą być to jeszcze ciepłe rogaliki, lub właśnie śniadaniowe ciasteczka, takie jak Ottimini.
Kawa zagryziona słodkim ciastkiem pozwala przyswoić idealną porcję energii, która wystarczy do drugiego śniadania. Co więcej, taki prosty posiłek z rana sprawia, że Włosi nie muszą martwić się późniejszym poczuciem ciężkości.
Sprawdź śniadaniowe ciastka, które są częścią włoskich śniadań od 20 lat!
Skład: mąka pszenna, cukier, olej słonecznikowy, czekolada, świeże jajka, kakao, spulchniacz, skrobia, aromaty, sól, proteiny mleka.
Gramatura: 400g