Czym różnią się klasyczne ciasteczka do tych z mąki razowej? Przede wszystkim mąka razowa zawiera o wiele więcej błonnika, a co za tym idzie, potrafią nasycić na o wiele dłuższy czas. Ponadto razowa mąka zawiera duże ilości witamin takich jak B1 i B2 oraz żelazo, fosfor, cynk i magnez.
Ciastko przyjemnie chrupie z każdym kęsem, a delikatny słodki smak świetnie współgra zarówno z kawą i herbatą, jak i samym mlekiem. To świetny smakołyk dla małych i dużych łasuchów!
Włosi wprost uwielbiają lekkie, słodkie śniadania. Prima colazione wygląda różnie, w zależności od upodobań. Często to mocna kawa espresso lub łagodniejsze cappuccino czy caffe latte, zagryzane słodkim dodatkiem. Wspomnianym dodatkiem do kawy może być rogalik lub właśnie pożywne ciasteczko. Opcja z ciastkiem to szczególnie dobra opcja dla tych bardziej zabieganych. ;)
Kawa dodaje energii, by stawić czoła codziennym trudnościom, a słodkość poprawia humor oraz zapełnia żołądek do następnego posiłku. Takie lekkie śniadanie pozwala się najeść i jednocześnie nie czuć się ciężko.
Te śniadaniowe ciastka stanowią część włoskich śniadań już od 20 lat, od tego czasu marka Divella produkuje je w niezmiennej formie.
Divella to włoska firma z tradycją, która sięga 130 lat. Mimo tego, że marka rozrosła się do międzynarodowych rozmiarów, to nadal pamięta o zrównoważonym rozwoju i wspieraniu tego, co lokalne. Czyli produktów wysokiej jakości, bez których Divella nie mogłaby teraz być tu, gdzie jest.
Przekonaj się, za co Włosi tak bardzo uwielbiają ciasteczka Ottimini!
Skład: Pełnoziarnista mąka z pszenicy miękkiej 54%, cukier, olej słonecznikowy, 7% świeże jaja, skrobia pszenna, substancje spulchniające: (wodorowęglan sodu, węglan kwasu amonowego, pirofosforan sodu) aromaty, sól.
Gramatura: 400g