Wszyscy Włosi uwielbiają karczochy! Tutaj w formie krojonych serc karczocha w zalewie. To włoskie warzywa pokrojone w ćwiartki, dzięki temu bardzo prosto wykorzystasz je w swojej kuchni. Idealny wybór, gdy chcesz stworzyć danie o prawdziwie włoskim charakterze!
Karczochy Włosi jedzą w każdej odmianie: gotowane, do sałatek, makaronów, smażone w głębokim tłuszczu, a kiedy kończy się sezon, zajadają się przetworami takimi jak ten!
Karczochy są bardzo uniwersalne. Warto podać je tradycyjnie − samodzielnie podane lub użyć ich w sałatkach, na kanapkach. Wykorzystasz je nawet do zrobienia przepysznego, wegetariańskiego smarowidła, bądź karczochowego dipu warzywnego.
Karczochy we Włoszech to prawdziwe objawienie. Każdy mieszkaniec Włoch ze zniecierpliwieniem czeka na sezon na karczochy, kiedy ulice wypełniają się ulicznymi sprzedawcami i nareszcie karczochy, jako warzywo sezonowe trafią do wielu codziennych dań.
Poznaj smak prawdziwego karczocha i pokochaj je tak, jak Włosi!
Skład: karczochy, olej roślinny, sól, natka pietruszki, czosnek, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, antyoksydanty, aromaty.
Gramatura: 280g