Klasyczny włoski przysmak – ciastka cantuccini z wypełnione chrupiącymi migdałami. Receptura od Ghiottini nie zmieniła się od 1953 roku, dając nam niezmiennie doskonały słodki wypiek.
Subtelnie słodki smak doskonale łączy się tutaj ze świeżymi migdałami pochodzącymi w 100% z Włoch.
To dosyć twarde, niewielkie włoskie ciastka. Właśnie z uwagi na ich twardość ciężko jeść je samodzielnie. Dlatego Włosi serwują je z różnymi napojami – tradycyjnie macza się je w słodkim winie deserowym, takim jak Vin Sato.
Oczywiście doskonale posłużą także jako ciastka śniadaniowe, ponieważ ich smak idzie w parze również z kawą lub ziołową herbatą. Warto również pokusić się o cantuccini jako słodki dodatek do przerwy w pracy. Słodycz ciastek zdecydowanie poprawi humor i da Ci zastrzyk energii!
Cantuccini posłużą Ci także w bardziej złożonych, słodkich wypiekach i deserach. Stworzysz z nich smakowity spód do sernika bądź dodasz do lodowego pucharka!
Zamów paczkę smakowitych cantuccini i poznaj klasyczny włoski wypiek!
Skład: mąka PSZENNA, cukier, MIGDAŁY 17%, żółtka JAJ pasteryzowane 5%, MLEKO pełne pasteryzowane 2,5%, miód 0,6%, tłuszcz MLECZNY odwodniony, substancje spulchniające: difosforany, węglan sodu, węglan amonu, aromaty, sól.