Intensywna w smaku ciemna czekolada wprost idealna dla miłośników mniej słodkich łakoci. Duża zawartość kakao pozwala poczuć prawdziwy smak ziaren kakaowca. Czekolada Novi Fondente Extra ma również bardzo głęboki kolor, który wprost zachęca do skosztowania jeszcze jednej kostki.
To świetny wybór jako deser poprawiający humor, zjedzona w trakcie umysłowej pracy pomaga pobudzić mózg i zaserwować Ci zastrzyk energii. Prawdziwa włoska czekolada czekająca na Ciebie w szafce wprost prosi się o wykorzystanie do deseru. Dzięki niej przyrządzisz sycylijską granitę na lato lub gęstą i bogatą w aromat gorącą czekoladę w filiżance.
To jedynie dwie propozycje, a mnogość zastosowań czekolady we włoskiej kuchni zachęca do eksperymentowania!
Firma Novi ma długą tradycję, która sięga 1903 roku. Przez ten czas włoska marka ugruntowała się na rynku i podbiła serca zarówno Włochów, jak i innych mieszkańców Europy.
Pracownicy firmy ściągają ziarna Kakaowca aż z Ekwadoru, który słynie ze swoich znakomitych upraw. Po zebraniu, ziarna poddaje się fermentacji na liściach bananowca, a potem suszy się je i wysyła do Włoch.
Gdy dotrą na miejsce, ziarna przechodzą przez kontrolę jakości, są prażone i w końcu mogą trafić do naszej ukochanej czekolady. Dalsza droga tabliczki czekolady zależy od Ciebie! Czy trafi do Twojej szafki…?
Skosztuj jakości ekwadorskiego kakao w tej znakomitej, gorzkiej czekoladzie. Wypróbuj ją samodzielnie lub też jako część Twojego ulubionego deseru!
Skład: cukier, mleko w proszku, masło kakaowe, pasta kakaowa, emulgatory
Kakao 52% minimum. Może zawierać śladowe ilości orzechów i migdałów.
Gramatura: 100g