Ze swoim słodkim smakiem i chrupiącą teksturą cebulki borettane są obok karczochów jednym z ulubionych warzyw Włochów. Te niewielkie, intensywne w smaku warzywa idealnie nadają się do wszelkich przetworów.
Dzięki zalewie z octu balsamicznego cebulki nabrały głębokiego, winnego koloru oraz nietypowego smaku, który musisz poznać!
Bardzo popularny składnik wielu dań, Włosi często podają je z długo dojrzewającymi wędlinami, serami, smażonym gnocchi, idealnie pasują podane obok dań mięsnych − na przykład z grilla. Wszystko dzięki zalewie z octu balsamicznego, która doskonale współgra ze smakiem mięsa.
Cebulki borettane w zalewie to obowiązkowy składnik, jeśli chcemy komponować piękne talerze wędlin, mięs i serów dla naszych gości Świetnie nadadzą się również do różnego rodzaju lekkich sałatek!
Poznaj smak włoskich cebulek marynowanych borettane i wykorzystaj je w swojej kuchni!
Skład: cebulki borettane, woda, ocet balsamiczny z Modeny I.G.P., ( min 10% ) , cukier, sól , antyoksydanty.
Gramatura: 350g